به گزارش شهرآرانیوز، حسین امیرکلالی در یازدهمین نشست شورای اداری شهرستان مشهد که عصر امروز (سهشنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳) با حضور سیدحسن حسینی، فرماندار شهرستان و مدیران دستگاههای اجرایی، برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان از ۱۲ اسفندماه و آغاز رسمی پیک زیارتی نوروزی اظهار کرد: همانطورکه مستحضر هستید، ۱۲ کمیته تخصصی متشکل از نمایندگان دستگاههای اجرایی حضور دارند و در شرایطی که معاونان فرماندار، رؤسای این کارگروهها هستند، همهچیز متمرکز است تا میزبانی شایسته از مهمانان امام هشتم(ع) صورت بگیرد.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۲۸ جلسه با ۴۰۰ مصوبه در پیکهای زیارتی سال برگزار شده و در نوروز امسال هم که مقارن با ماه مبارک رمضان است، برنامهریزی شده تا اداره کل میراث فرهنگی بیش از ۶۰۰ هزار نفرشب ظرفیت اسکان در هتلها، هتلآپارتمانها، مهمانپذیرها و اقامتگاههای سنتی ایجاد کند که نشاندهنده افزایش ۱۳ درصدی ظرفیت اسکان نسبتبه سال گذشته است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان با تقدیر از اقدام شایسته انجمن هتلداران مشهدالرضا(ع) برای اعمال تخفیف ۴۰ درصدی اقامت در همه مراکز اسکان شهرستان خاطرنشان کرد: افزون بر سه هزار و ۸۰۰ نقطه به عنوان مراکز اسکان در نظر گرفته شده است که با توجه به پیشبینی سازمان هواشناسی درباره برودت احتمالی هوای مشهد در ایام نوروز، گرمایش و امکانات شایسته نیز فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: امکانات شهری هم بهمدد تلاش شهرداری همگی در حالت آمادهباش هستند. فعالیت ۳۵ اکیپ اجرایی و تیم راهنمایی میدانی به همراه ۲۵۸ ایستگاه خدمات شهری، اورژانس شهری و سرویس هوایی، استقرار بیش از ۱۵ تیم نظارتی در پایانههای مسافربری و آمادهباش ۳۸ شرکت حملونقل مسافربری، ۱۵۱۵ دستگاه اتوبوس، مینیبوس و سواری کرایه با ۸۰۴۲ راننده، بخشی از این امکانات است.
امیرکلالی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز هماهنگی لازم برای احداث بیمارستان سیار آستان قدس رضوی را انجام داده و بهموازات این، با تجهیز کامل بیش از ۷۹ مرکز بهداشت و ۱۷۶ داروخانه، زیرساختهای درمانی را برای خدمت زائران و مجاوران در ایام نوروز به کار گرفته است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان تصریح کرد: دپوی انواع چادر، پتو، اقلام خوراکی و بهداشتی بخش دیگری از برنامهریزیهایی است که برای تمرکز کامل همه خدمات در پیک زیارتی پیشرو انجام شده است. علاوهبراین، آمادهباش ۴۵۰ بازرس از دستگاههای مختلف اجرایی به همراه استقرار قاضی کشیک، تیمهای بازرسی را قادر میکند تا در لحظه به پرونده تخلفات رسیدگی کرده و احکام قضایی را اجرا کنند. این موضوع بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا سال گذشته فقط در حوزه اقامت، بیش از یک میلیارد تومان در جریان رسیدگی به پرونده تخلفات به زائران عودت داده شد.
وی تأکید کرد: در پیک زیارتی پیشرو، بیش از ۱۷ هزار ظرفیت پارکینگ پیشبینی شده که ۵ هزار مورد در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی است. علاوه بر این، ۴ هزار چشمه سرویس بهداشتی هم ایجاد شده و شهرداری ۴۱ هزار نفرشب ظرفیت اقامت مستقل را در زیرساختهای خود ایجاد کرده است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان با اشاره به راهاندازی بازارچههای متعدد در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی برای عرضه اقلام اساسی به زائران و مجاوران به قیمت مصوب، گفت: تاکنون طبق برنامهریزیها مقررشده تا ۱۳ مرکز و ۵۰ واحد عرضه مستقیم اقلام اساسی در بافت پیرامونی حرم و نقاط مختلف مشهدالرضا(ع)، مسئولیت عرضه میوه شب عید و اقلام موردنیاز مردم را برعهده داشته باشند.